Miriams Oreokake
Kake til 8 porsjoner
Bunn:
- 300 g Oreokjeks uten fyll
- 100g Smeltet Smør
Knus oreokjeks og ha i smeltet smør. Bland godt. Form til en bunn i en kakeform. Sett i kjøleskapet
Ostekrem
- 250 g kremgod naturel / kremost
- 2,5 dl melis
- 2 dl kremfløte
- 100 g Oreokjeks
Ha en bolle med melis og en med fløte. Bland melis og kremost. Pisk fløten. Bland krem med melis og kremost blandingen. Ta kakebunnen ut av kjøleskapet og legg i ostekremen. Grovhakk oreokjeks og strø over. Sett tilbake i kjøleskap.
Sjokolademousse
- 100g kokesjokolade
- 2 egg
- 2,5 dl kremfløte
- 1,5 ts vaniljesukker
Smelt sjokolade over vannbad. Ha i eggeplommer. Bland inn pisket krem m/vaniljesukker. Stivpisk egggehvittene som er igjen og bland inn. Hell blandingen i kakeformen. La stå i kjøleskap minst 1 time.
Topping
- 2 dl pisket kremfløte
- 1 ss Sukker
- 150 g Oreokjeks
Pisk krem og strø hakket oreokjeks over kaken.