Kaker

Miriams Oreokake

Kake til 8 porsjoner

Bunn:

  • 300 g Oreokjeks uten fyll
  • 100g Smeltet Smør

Knus oreokjeks og ha i smeltet smør. Bland godt. Form til en bunn i en kakeform. Sett i kjøleskapet

Ostekrem

  • 250 g kremgod naturel / kremost
  • 2,5 dl melis
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g Oreokjeks

Ha en bolle med melis og en med fløte. Bland melis og kremost. Pisk fløten. Bland krem med melis og kremost blandingen. Ta kakebunnen ut av kjøleskapet og legg i ostekremen. Grovhakk oreokjeks og strø over. Sett tilbake i kjøleskap.

Sjokolademousse

  • 100g kokesjokolade
  • 2 egg
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1,5 ts vaniljesukker

Smelt sjokolade over vannbad. Ha i eggeplommer. Bland inn pisket krem m/vaniljesukker. Stivpisk egggehvittene som er igjen og bland inn. Hell blandingen i kakeformen. La stå i kjøleskap minst 1 time.

Topping

  • 2 dl pisket kremfløte
  • 1 ss Sukker
  • 150 g Oreokjeks

Pisk krem og strø hakket oreokjeks over kaken.