Kinesisk Kylling
Ingredienser:
- 600 g Kylling
- 2 Eggehviter
- 2 ss sake
- 2 ss maisenamel
- 1 ts salt
- 1 Grønn paprika
- 2 Rød paprika
- 1 skiver frisk ingefær
- 2 hvitløksbåter
- 4-5 ss Olje
Dessuten:
- 1 ss Sake
- 1 ts sukker
- 4 ss soyasaus
- 6 ss vann
- Skjær kjøttet i skiver.
- Pisk sammen eggehvite, sake, maisena og salt. Snu kjøttbitene i det. Legg bitene hver for seg så paneringen får tid til å feste seg.
- Skyll paprikaen og skjær dem i terninger. Skrell og hakk hvitløken. Skrell ingefærskivene og skjær de i småbiter.
- Varm 3 ss olje godt i en gryte og surr ingefær og hvitløk i den. Tilsett litt mer olje og surr kjøttbitene i 10-15 minutter.
- Tilsett resten av oljen og surr paprikabitene i 1-2 minutter. Hell ingefær, hvitløk og kylling tilbake i gryten og bland det med paprikaen.
- Rør sammen sake, sukker, soyasaus og vann og hell det over retten i gryta. Varm det godt opp og server med en gang.
- Server med ris eller loff.