Kjøtt

Kinesisk Kylling

Ingredienser:

  • 600 g Kylling
  • 2 Eggehviter
  • 2 ss sake
  • 2 ss maisenamel
  • 1 ts salt
  • 1 Grønn paprika
  • 2 Rød paprika
  • 1 skiver frisk ingefær
  • 2 hvitløksbåter
  • 4-5 ss Olje

Dessuten:

  • 1 ss Sake
  • 1 ts sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 6 ss vann
  1. Skjær kjøttet i skiver.
  2. Pisk sammen eggehvite, sake, maisena og salt. Snu kjøttbitene i det. Legg bitene hver for seg så paneringen får tid til å feste seg.
  3. Skyll paprikaen og skjær dem i terninger. Skrell og hakk hvitløken. Skrell ingefærskivene og skjær de i småbiter.
  4. Varm 3 ss olje godt i en gryte og surr ingefær og hvitløk i den. Tilsett litt mer olje og surr kjøttbitene i 10-15 minutter.
  5. Tilsett resten av oljen og surr paprikabitene i 1-2 minutter. Hell ingefær, hvitløk og kylling tilbake i gryten og bland det med paprikaen.
  6. Rør sammen sake, sukker, soyasaus og vann og hell det over retten i gryta. Varm det godt opp og server med en gang.
  7. Server med ris eller loff.