FiskGryter

Fiskegrateng

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 500 g torskefilet, kokt, uten skinn og ben
  • 2 stk gulrot , revet
  • 3 stk egg
  • 1 dl strøkavring
  • 100 g makaroni tørr, gjerne fullkorn
  • 2 ss frisk persille hakket
  • 0,5 stk sitron , skallet, revet
  1. Kok makaroni i vann etter anvisningen på pakken.
  2. Dersom fisken du har er rå, la den trekke i lett kokende vann til den er ferdig gjennomtrukket. Én torskefilet kan trenge oppmot 10 minutter, dersom du deler i mindre biter holder det med 5 minutter.
  3. Hvit saus: Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og revet muskatnøtt.
  4. Avkjøl sausen litt og bland den med kokt avrent makaroni, renset kokt fisk, revede gulrøtter og lett sammenpiskede egg. Hell blandingen over i en smurt ildfast form ca 20 x 30 cm.
  5. Dryss over strøkavring, hakket persille og revet sitronskall. Stek den i forvarmet ovn på 180 grader i ca 30 minutter, midt i ovnen.