GryterKjøtt

BiffGryte

Ingredienser:

  • 1 kg storfekjøtt, skåret i biter på ca 4×4 cm
  • 1 stor kjøtt buljongterning 
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss provencekrydder 
  • 3 laurbærblad
  • 10 sorte pepperkorn
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 150 g bacon, strimlet
  • 1 stor løk, i båter (du kan også bruke 10-12 sjalottløk)
  • 2 store gulrøtter, i tykke skiver 
  • ca 0,5 sellerirot, i terninger
  • 2 dl god rødvin
  • 1 ss soyasaus
  • litt salt

Finn frem en jerngryte og stekepanne til bacon. Stek kjøtt i gryta.

Tilsett så tomat, laurbær, pepper, hvitløk, krydder, buljongterning og tomatpuré og rør raskt rundt.

Kok opp og sett på lokket. Skru ned varmen og la småkoke/syde i ca en time.

Stek bacon i stekepanne, legg bacon og grønnsaker i gryten med kjøttblandingen sammen med vin og soyasaus.

Rør rundt, kok opp igjen og legg på lokket.

Dette skal nå småkoke på lav varme i minst en time, den blir i grunnen bare bedre og bedre av å stå. Smak før du evt tilsetter mer salt.

Server med potet eller ris.