BiffGryte
Ingredienser:
- 1 kg storfekjøtt, skåret i biter på ca 4×4 cm
- 1 stor kjøtt buljongterning
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss provencekrydder
- 3 laurbærblad
- 10 sorte pepperkorn
- 4 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 150 g bacon, strimlet
- 1 stor løk, i båter (du kan også bruke 10-12 sjalottløk)
- 2 store gulrøtter, i tykke skiver
- ca 0,5 sellerirot, i terninger
- 2 dl god rødvin
- 1 ss soyasaus
- litt salt
Finn frem en jerngryte og stekepanne til bacon. Stek kjøtt i gryta.
Tilsett så tomat, laurbær, pepper, hvitløk, krydder, buljongterning og tomatpuré og rør raskt rundt.
Kok opp og sett på lokket. Skru ned varmen og la småkoke/syde i ca en time.
Stek bacon i stekepanne, legg bacon og grønnsaker i gryten med kjøttblandingen sammen med vin og soyasaus.
Rør rundt, kok opp igjen og legg på lokket.
Dette skal nå småkoke på lav varme i minst en time, den blir i grunnen bare bedre og bedre av å stå. Smak før du evt tilsetter mer salt.
Server med potet eller ris.