Kremet Soppsuppe
Ingredienser:
350 g kantarell eller en blanding av forskjellige matsopper
4 sjalottløk
40 g smør
8 dl hønsebuljong (utblandet)
1 dl matfløte
1 dl crème fraîche
1 ss maisennamel
1 eggeplomme
salt
pepper
Fremgangsmåte:
Børst soppen ren, eller vask den under rennende kaldt vann, og kutt den i små biter.
Rens løken og kutt den i små biter. Smelt smøret i en stor kasserolle og tilsett oppkuttet løk og sopp.
Krydre med salt og pepper.
La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca. 8 minutter.
Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter. Tilsett fløten. Rør crème fraiche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen.
Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.