Linsesuppe
- 400 glinser, grønne, brune eller røde
- Eller
- 1,5 dl Tørre linser
- 2 stk løk
- 1,5 dl olivenolje
- 4 feddhvitløk
- 2 Gulrøtter
- 9 dl kraft, ev. hønsebuljong, legg til 1 dl hvis du bruker tørkede linser
- 1 boks knuste hermetiske tomater
- 1 stk laurbærblad
- 1 ts oregano
- 1,5 ss vineddik
- salt
- pepper
Slik gjør du det:
Ha linsene i et dørslag og skyll godt av dem. Finhakk løken og surr den blank i olivenolje.
Tilsett finhakket hvitløk, godt avrente linser, kraft/buljong, hermetiske tomater, krydder, eddik, sukker, salt og pepper.
Kok opp og la trekke til linsene er møre og har jevnet suppen, 45 min – 1 time. Koketiden er avhengig av type linser som brukes.
Smak til med salt, pepper, ev litt mer sukker eller eddik. Drypp noen dråper god olivenolje over suppetallerken ved servering.
Server suppen som den er eller med brød eller en «klatt» rømme.