Julekake
Ingredienser
- 125 g smør
- 500 g hvetemel
- 62.5 g sukker
- 0.15 ts salt
- 1 ts malt kardemomme
- 25 g gjær
- 3 dl melk
- 300 g tørket frukt
Fremgangsmåte
- Smelt smør litt og sett det på kjøkkenbenken så det får romtemperatur og blir mykt.
- Ha melet i en bakebolle, bland inn sukker, salt og kardemomme og smuldre i gjæren.
- Ha i melk og arbeid deigen til den er blank og smidig, og slipper bollen. Elt deretter inn det romtempererte smøret.
- Bland inn tørket frukt til slutt. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).
- Legg deig i form.
- Sett dem til heving under plast på lunt sted, ca. 30 minutter.
- Stek julekakene nederst i ovnen ved 200 °C i 40-45 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøles på rist.