Bakverk

Julekake

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 62.5 g sukker
  • 0.15 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 25 g gjær
  • 3 dl melk
  • 300 g tørket frukt

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør litt og sett det på kjøkkenbenken så det får romtemperatur og blir mykt. 
  2. Ha melet i en bakebolle, bland inn sukker, salt og kardemomme og smuldre i gjæren.
  3. Ha i melk og arbeid deigen til den er blank og smidig, og slipper bollen. Elt deretter inn det romtempererte smøret.
  4. Bland inn tørket frukt til slutt. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).
  5. Legg deig i form.
  6. Sett dem til heving under plast på lunt sted, ca. 30 minutter. 
  7. Stek julekakene nederst i ovnen ved 200 °C i 40-45 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøles på rist.