Ovnsbakte tomater til pasta
Ingredienser:
250 g fersk pasta, gjerne tagliatelle
10 plommetomater (ca 1 kilo)
6 fedd hvitløk
havsalt
1½ dl olivenolje
saften av ¾ sitron
salt og pepper
1-2 pk mozzarella
En stor håndfull basilikumblader
Fremgangsmåte:
Vask og tørk og skjær tomatene i tre deler med mer tykke skiver og legg dem taksteinsvis
i en stor ildfast form. Skrell hvitløksfeddene og ha dem i en morter sammen med salt eller finhakk
dem og bland dem med oljen. Tilsett sitron og smak til med salt og pepper.
Drypp dette over tomatene og sett dem inn i ovnen ved 200 grader i minst 20 min
til de begynner å «tørke» og få lett brunlig kant. Ta formen ut av ovnen.
Skru opp varmen til 200 grader. Dryss eventuelt over mozzarella kuttet i terninger og sett tilbake i ovnen
i noen minutter til osten har smeltet.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken og hell tomatene over. Bland godt og server med en gang med godt brød.